Klanten beoordelen ons met een 9.8

Sous-vide garen, wat houdt het in?

Vlees kan geen vijf maanden houdbaar blijven… of toch wel?

Lees verder

Je hebt het misschien al vaker gelezen dat wij het vaak hebben over “sous-vide garen”, maar wat is nu “sous-vide”?

Dagelijks krijgen wij te horen dat vlees echt geen vijf maanden houdbaar kan blijven, tenzij wij veel troep aan ons producten toevoegen. Toch is het echt zo, zonder dat wij onnodige stoffen aan onze producten toevoegen. Maar hoe kan dat?

Onze producten zijn sous-vide gegaard. Sous-vide garen houdt eigenlijk in dat het vlees gemarineerd vacuüm verpakt wordt en dit met de verpakking voorgegaard wordt (Zonder onnodige toevoegingen). Door deze techniek blijft het vlees langer houdbaar tenzij de verpakking geopend wordt en er lucht bijkomt. Bij een ongeopende verpakking is het vlees vijf maanden in de koelkast houdbaar.

Wil je het liever invriezen, dan zijn de ribs zelf twee jaar houdbaar in de vriezer. Wanneer er dus geen lucht bij het vlees kan komen, kan het gekoelde vlees niet kapot gaan. Een geopende verpakking heeft een houdbaarheid van drie á vier dagen.

Moet ik het vlees in de koelkast of vriezer bewaren?

Vaak krijgen wij te horen hoe je het beste de ribs kunt bewaren, in de koelkast of in vriezer? Ook krijgen wij de vraag of we de spareribs in kleinere porties kunnen verpakken, bijvoorbeeld twee strengen per verpakking.

Helaas kunnen wij op dit moment niet afwijken van onze standaard verpakkingen. Onze spareribs zijn verpakt per drie strengen van +-2 kg per verpakking. Heb jij een grote familie of ga je barbecueën met wat vrienden? Dan kunt je de ribs gewoon in de koelkast bewaren, dan gaan de drie strengen per keer wel op.

Ben je alleen en eet jij één streng per keer, dan kun je het beste de strengen invriezen. Wanneer je dan één rib per keer opeet, dan gaat de rest van de spareribs niet kapot en kun je de strengen gerust in de vriezer bewaren.

Hoe zit het met transport?

Hoe leveren wij onze spareribs aan met bezorging in een tempex doos? Blijft het onderweg met transport wel goed gekoeld?

Wanneer wij vlees opsturen moeten wij rekening houden met elk seizoen, maar vooral in de zomer kunnen de temperaturen erg oplopen. Wij houden dan hier uiteraard rekening mee. Wij verzenden al onze bestellingen in Tempex dozen (piepschuim), zodat de koude lucht binnen blijft en de warme lucht buiten. Onze spareribs zijn sous-vide (luchtdicht) verpakt. Wanneer ze vervoerd worden en ze niet worden blootgesteld aan de zon en ze koel worden verzonden, kan er niets gebeuren met het vlees.

Let op: Donderdag en vrijdag versturen wij geen pakketten, wil jij voor het weekend bestellen? Doe dit dan voor voor woensdagmiddag 15:00! Afhalen is gewoon de hele week mogelijk.

Waarom versturen wij niet meer op donderdag en vrijdag?

Wij werken met vleesproducten die gekoeld moeten blijven. Wij merken wanneer wij een pakket voor het weekend versturen, het vaak na het weekend pas aankomt. In dat geval kunnen wij de temperaturen niet meer waarborgen en is de bestelling te lang onderweg.

Bestellen maar…

Ben jij benieuwd naar onze spareribs? Wil je graag bestellen? Dat is heel eenvoudig, klik via onze site in het menubalkje op “bestellen” en kies voor soort spareribs en gewicht naar keuze, je wordt doorverbonden naar de betaalmethode. Ma. t/m do. voor 12:00 besteld is de volgende dag in huis! Let op: in drukke periodes en feestdagen kan je bestelling vertraging hebben. Per mail krijgt u een Track & Tracé code doorgestuurd, zodat je de bestelling kunt volgen. Heb jij niets ontvangen? Stuur ons een mail of Facebook bericht, dan sturen wij dit handmatig door. Heb jij vragen, toevoegingen of leuke ideeën die je met ons wilt delen, wij horen het graag!

Eet smakelijk!

Translate »