Klanten beoordelen ons met een 9.8

Tijd voor de winterbarbecue!

Laten wij maar iets de wereld uit helpen: Barbecueën is niet gebonden aan de warme zomerdagen!

Lees verder

Het is weer tijd voor de winterbarbecue!

Laten wij maar iets de wereld uit helpen: Barbecueën is niet gebonden aan de warme zomerdagen!

Zodra het weer iets minder wordt, krijgt de barbecue een mooi plekje in de garage.

Terwijl dit eigenlijk heel gek is, want ook in de winter hebben we behoefte aan gezelligheid en lekker eten. Samen met vrienden, familie of collega’s dicht bij een haardvuur met warme chocolademelk met slagroom of glühwein genieten van lekker vlees.

Barbecueën in de winter is ietsjes lastiger, maar zeker niet onmogelijk!

Toch is het barbecueën in de winter anders dan in de zomer. Voordat je de spareribs of ander vlees op de barbecue legt, moet de barbecue 70 graden Celsius zijn om de spareribs te bereiden. Omdat het in de zomer rond de 25 en 35 graden Celsius is, is de barbecue natuurlijk veel sneller op de juiste temperatuur dan met een winterbarbecue. In de winter kan het onder het vriespunt zakken waardoor de barbecue langer de tijd nodig heeft om warm te worden.

Doordat de spareribs van Online Spareribs al langzaam voorgegaard zijn is de bereiding op de barbecue minder lang dan dat je het vlees eerst nog moet garen. Wanneer de barbecue op de juiste temperatuur is, zijn de spareribs binnen +7 minuten klaar. Dit ligt ook natuurlijk helemaal aan jezelf hoe krokant je de spareribs wilt hebben.

Zorg ervoor dat de barbecue uit de wind staat en dat je genoeg voorbereidingen hebt getroffen om je winterbarbecue lang genoeg te laten branden. Doordat het langer duurt tot de barbecue op temperatuur is verbruik je ook meer kolen of gas… houdt hier rekening mee!

Hoe bereid ik de spareribs op z’n lekkerst?

Onze spareribs zijn verpakt in een marinade bad waardoor de smaak er al extra goed is ingetrokken, maar om het helemaal af te maken is de bereiding zeker niet minder belangrijk.

Wanneer de barbecue op temperatuur is, haal je de spareribs uit de verpakking.

Leg de spareribs op de barbecue en draai de ribben zodat alle kanten goed warm kan worden. Wanneer de Ribben goudbruin van kleur zijn kan je de spareribs aan allebei de kanten insmeren met onze bijgeleverde ketjap-pikant marinade, om het af te maken. Laat de spareribs nog even op de barbecue, zodat de marinade nog goed kan intrekken. …De spareribs zijn klaar!

Let op: Een ongeopende verpakking heeft een houdbaarheid van 48 uur in de koelkast!

Plan B is aangetroffen!

Heb jij je gasten uitgenodigd voor een gezellig winterbarbecue, maar wil het nu echt niet lukken om de barbecue warm te houden, duurt het te lang, regent het of is het echt te koud? Geen zorgen er is altijd en plan B!

Je kan de spareribs altijd nog verplaatsen naar binnen en de Ribs bereiden in de oven of Airfryer. Tenslotte gaat het om lekker eten en gezellig samen zijn!

In een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius serveert u de spareribs in +- 10 minuten. Ook kun je de Ribs in een Airfryer bereiden, tussen de 8 en 10 minuten. Houd de spareribs af en toe in de gaten, en laat de ribs krokant worden (hoe jij ze het liefst eet), maar laat ze niet uitdrogen!

Voordat je begint…

Kleed je goed warm aan en zorg voor iets warms te drinken, eventueel een haarvuur of een kacheltje maakt het allemaal nog gezelliger. Heb je geen veranda, overkapping, een flinke schuur of garage? Dan kan je altijd nog een tent opzetten, dit is om grotendeels de kou en wind buiten te houden.

Verder kan een gezellig sfeer ook niet ontbreken! Natuurlijk zorgen de gasten door wel voor maar, goede verlichting en- of lekkere muziek kan nooit verkeerd zijn.

Bestellen maar…

Ben jij benieuwd naar onze spareribs? Wil je graag bestellen? Dat is heel eenvoudig, klik via onze site in het menubalkje op “bestellen” en kies voor soort spareribs en gewicht naar keuze, je wordt doorverbonden naar de betaalmethode. Ma. t/m do. voor 12:00 besteld is de volgende dag in huis! Let op: in drukke periodes en feestdagen kan je bestelling vertraging hebben. Per mail krijgt u een Track & Tracé code doorgestuurd, zodat je de bestelling kunt volgen. Heb jij niets ontvangen? Stuur ons een mail of Facebook bericht, dan sturen wij dit handmatig door. Heb jij vragen, toevoegingen of leuke ideeën die je met ons wilt delen, wij horen het graag!

Eet smakelijk!