Klanten beoordelen ons met een 9.8
De lekkerste spareribs bereiden

De lekkerste spareribs bereiden doe je zo!

Spareribs kun je op meerdere manieren bereiden, wij leggen je stap-voor-stap uit hoe je dit het beste kunt doen.

Op de barbecue, in de airfryer of oven, met onze tips komt het helemaal goed!

Lees verder

Spareribs is misschien wel één van de meest populairste stuk vlees wat je kunt bereiden op barbecue. Lekker mals en goed van smaak.

Door onze innovatieve en meest moderne gaar technieken kunnen wij jou de beste sous-vide spareribs aanbieden, dit houdt in dat onze spareribs al gemarineerd en voorgegaard zijn. Hierdoor is de bereidingstijd ingekort en is de smaak goed in het vlees getrokken.

Onze spareribs zijn verpakt in een marinadebad waardoor de smaak er al extra goed kan intrekken, maar om het helemaal af te maken is de bereiding zeker niet minder belangrijk. 

Wij werken uitsluitend met verse grondstoffen.

Ga jij voor de kalfs- of varkensspareribs?

Er zit wel degelijk verschil in kalfs- of varkensspareribs, alhoewel varkensspareribs over het algemeen de meest gekozen optie is, zijn de kalfsspareribs ook zeer smaakvol.

Wat onderscheidende soorten vlees van elkaar? Varkensspareribs is over het algemeen een vettiger rib met lange dunne botten.

Kalfsspareribs is gemaakt van jong kalfsvlees dat langer gegaard is dan normale spareribs, ze zijn mager en hebben een overheerlijke malse bite. Onze kalfsspareribs zijn zeker het proberen waard!

Spareribs bereiden op verschillende manieren?

Ga jij barbecueën?

Wanneer de barbecue op temperatuur is, haal je de spareribs uit de verpakking.

Leg de strengen op de barbecue en probeer de spareribs af en toe te draaien, zodat alle kanten van de Ribs goed warm kan worden. 

Wanneer de spareribs op de barbecue lichtbruin van kleur zijn kan je de strengen aan allebei de kanten insmeren met onze bijgeleverde ketjap-pikant marinade om het af te maken. Laat de Ribs nog even op de barbecue, zodat de marinade nog goed kan intrekken…en eten maar!

Spareribs bereiden in de Airfryer/oven

Naast de Oven wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van de Airfryer, snelle bereiding en makkelijk te gebruiken (ook makkelijk voor het schoonmaken). Ga jij de spareribs in de Airfryer bereiden? Zorg ervoor dat je de strengen even in stukjes snijdt, zodat het in de Airfryer past. 

Verwarm de Airfryer/Oven voor op 200 graden Celsius, binnen +-10 minuten serveert u de spareribs op tafel (Mogelijk langer, dit ligt eraan hoe krokant je de Ribs het liefst eet).

Marinades voor dat beetje extra…

Bij elke levering krijg je onze eigen gemaakte huis marinade erbij geleverd.

De spareribs zijn al goed van smaak doordat ze zijn voorgegaard in onze marinade, maar om het echt af te maken strijk je de strengen na het bereiden ook nog even in voor de extra smaak.

(Je kunt ze ook vooraf insmeren, alleen kan het zijn dat de marinade snelle verbrand)

Uiteraard ben je niet gebonden aan onze eigengemaakte huis marinade. 

Heb jij een lekkere marinade recept die je liever wilt gebruiken, dan zijn de spareribs van Online Spareribs” daar ook zeker geschikt voor. 

Bestellen maar…

Wil je graag bestellen? Dat is heel eenvoudig, klik via onze site in het menubalkje op “bestellen” en kies voor soort spareribs en gewicht naar keuze, je wordt doorverbonden naar de betaalmethodes. Ma. t/m do. voor 12:00 besteld is de volgende dag in huis! Let op: in drukke periodes en feestdagen kan je bestelling vertraging hebben. Per mail krijgt u een trackingscode doorgestuurd, zodat je de bestelling kunt volgen. Heb jij niets ontvangen? Stuur ons een mail of Facebook bericht, dan sturen wij dit handmatig door.

Let op: Een geopende verpakking heeft een houdbaarheid van 2 á 3 dagen in de koelkast!

De bijgeleverde marinade heeft een houdbaarheid van 3 maanden, mits er geen etensresten in de marinade terecht komen. 

Heb jij vragen, toevoegingen of leuke ideeën die je met ons wilt delen, wij horen het graag!

Eet smakelijk!